Havutça, Gestaş'la görüştü

Havutça, Gestaş

Namık Havutça, Bandırma-İstanbul arasında feribot seferleri düzenlemesi için GESTAŞ Genel Müdürüyle görüştüğünü açıkladı.





CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma-İstanbul arasında feribot seferleri düzenlemesi için GESTAŞ Genel Müdürüyle görüştüğünü açıkladı.

İDO'nun, özelleştirilmesinin ardından uyguladığını öne sürdüğü esnek ve dinamik bilet fiyat politikası”yla vatandaşları soyduğunu öne süren Havutça, şunları söyledi:

Gestaş'a ait deniz araçları, 18 mil uzaklıktaki Erdek-Avşa arasında yolcu ücreti olarak 6 TL alıyor. İDO'ya ait feribot ve deniz otobüslerinde, 64 millik Bandırma-İstanbul Yenikapı arası alınan yolcu bilet ücreti ise 51-85 TL arasında değişiyor. Gestaş'a ait yolcu ücretleri ile oranlandığı takdirde İDO'nun, Bandırma-İstanbul Yenikapı bilet ücretleri 24 TL olmalı. Üstelik, İDO'ya ait araçlar, ÖTV'siz mazotu 1 lira 84 kuruştan kullanırken, üretici ve çiftçiler ise mazota 3 lira 77 kuruş ödüyor. Yani İDO, ÖTV'siz aldığı mazottan sağladığı avantajı vatandaşa yansıtmıyor. İDO'yu, Rekâbet Kurulu'na şikâyet edeceğim. İDO, tepkiler nedeniyle yeniden sabit fiyata geçse bile 51-85 TL'lik bilet ücretleri kabul edilemez.”

Havutça, Gestaş Genel Müdürüyle yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini, şirketin, Bandırma ile İstanbul arasında sefer yapma konusunu masaya yatıracağını sözlerine ekledi.





ömür altınel
4.07.2012 13:48:04
sevgili Namık Havutça. Sakın bu işin arkasını bırakma. Bırakma ki Bandırma ve yöresi hizmet görsün. başarılar diliyorum.

guldenuyar
4.07.2012 16:45:27
bandırmaya tayini yeni çıkan bir memurum Bu fiyatları çok fahiş buldum İstanbula gitme planlarımı fiyatların indirilmesine değin ertelemeye karar verdim

Fahri
6.07.2012 00:58:55
Otobüse binin. Kimse hizli feribot kulanacak diye kafasina silah dayamiyor. Talep ne kadar artarsa, fiyat o kadar yükselir. Fiyatlarin devlet tarafindan belirlendigi eski zamanlara dönmek istemiyorduk kimse umarim. Hani eskiden ekmek kuyrugu, mazot kuyrugu vardi, hatirladiniz degil mi beyler? Simdi de oh keyfim, IDO pahaliya bilet satiyormus. O zaman fiyatin ücte birine 2 degil 6 saat otobüs!

beter
6.07.2012 01:11:05
kimi okur anlar, kimi bakar görmez,fahri sende at gözlüğünü çıkartta bak, ampullarin woltajı çok yüksek gözlerini bozacaksın

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli